Dru Yoga komt voort uit een eeuwenoude Indiase traditie. De ontwikkelde technieken zijn van een tijdloze aard en speciaal ontwikkeld voor de Westerse mens. Dru Yoga maakt gebruik van een specifieke combinatie van vloeiende en zachte bewegingen, eenvoudige ademhalingstechnieken, mudra's (handgebaren), affirmaties, meditatie- en ontspanningstechnieken. Deze vormen samen een uitstekende methode om een fysiek, emotioneel en mentaal evenwicht te vinden. Bij Dru yoga gaat veel aandacht naar de adem- en energiestromen tijdens de fysieke bewegingen en yogahoudingen. Elke les eindigt met een diepe ontspanning (begeleide visualisatie).
 
Dru yoga wordt ook wel ‘Yoga van het hart’ genoemd. Het heeft een rechtstreekse gunstige uitwerking op het krachtige energieveld dat het hart omgeeft. Deze zachte maar intense yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, gezondheid of conditie. 
  • Dru yoga is een spirituele vorm van yoga.
  • Dru Yoga is ontspannen bewegen, fysiek, maar zeker ook innerlijk, in het aandachtig meemaken van de bewegingen. Zodoende word je jezelf bewust.
  • Dru yoga combineert rustig bewegen en bewust ademhalen. Daardoor gaat je aandacht naar binnen.
  • Dru Yoga is geschikt voor alle leeftijden! Aandachtig en langzaam bewegen we op muziek. Dit werkt ontspannend op verschillende niveaus.

anahata_77

Integratie yoga en meditatie
Dru yoga helpt je in harmonie te komen met jezelf: je hoofd ‘leeg’ maken, je emoties in balans krijgen
en vitaal blijven. Door de aandacht voor je lichaam kom je stevig op de aarde te staan. Het aandachtig samen bewegen
is een prachtig proces van afstemmen op je innerlijke kracht. Door de aandacht voor de ademhaling word je rustig en kan je energie zich herstellen. Yoga en meditatie kunnen een dagelijks rustpunt in de dag worden waardoor je dicht bij jezelf komt en de regie over je eigen leven in handen neemt. Een cursus Dru Yoga (als vorm van aandachttraining) is een prettige mix van fysieke inspanning (in een rustig tempo), bewuste ademhaling, concentratie en diepe ontspanning. Je wordt kalm en je aandacht gaat naar binnen. Dit alles kan je in aanraking brengen met de heelheid. Dan wordt het leven: leven in aandacht.

Dru yoga als een vorm van mindfulness
Door de aandacht voor je adem word je rustig van binnen en kan de energie zich herstellen. Het trainen van de aandacht is een continue proces waarbij steeds weer nieuwe dingen te leren zijn. Het aandachtig samen zijn en bewegen is een intens proces van wederzijds afstemmen en van elkaar leren. Lichaamsbewustzijn helpt ons 'uit het hoofd' te komen. Elke les begint met het afstemmen op je lichaam door middel van een korte meditatie. Ook zingen helpt daarbij. Bij de ontspanning doen we de bodyscan om de aandacht te richten en visualisatie helpt om nog dieper te ontspannen.