Dru is de Indiase naam voor de poolster, de enige ster die stil staat recht boven ons hoofd. Het beoefenen van Dru Yoga - als vorm van energiewerk - geeft je de gelegenheid in contact te komen met je lichaam, met je diepere gevoelens, met stilte in jezelf wanneer je gedachten tot rust komen en nog slechts voorbij zweven als wolkjes aan de stralende hemel. Door af te stemmen op het diepe indigoblauw van de sterrenhemel ontstaat er innerlijk stilte en rust waarbij we mooie gedachten en gevoelens kunnen ervaren. De waan van de dag komt even tot stilstand. Daardoor kan er van binnen echt iets met ons gebeuren. Het is als het ware advent: dat wat uit de toekomst naar ons toe wil komen. Alsof er een bloem opengaat. Dat gaat niet zonder strubbelingen maar de knop gaat open bij voldoende aandacht en licht. Dan ervaar je wat het hart, de kern is van alle dingen. Je wordt je bewust van jezelf en daardoor groei je.

De Legende van Druvam
Dru of Druvam was de zoon van een belangrijke koning met twee vrouwen. Op een dag - toen hij bij zijn vader kwam - stuurde zijn jaloerse stiefmoeder hem weg en zei dat hij nooit goed genoeg zou zijn. De koning die verblind was door zijn liefde voor deze vrouw, zei niets. Druvam voelde zich afgewezen en rende naar zijn moeder. Troostend zei ze: “Er bestaat een andere vader die je nooit in de steek zal laten”.
Dru rende het paleis uit op zoek naar de andere vader. Diep in het bos ging hij vermoeid bij een boom zitten. Ondanks het feit dat hij pas 5 jaar was, begon hij te mediteren en intens te bidden. Zijn woorden bleven niet onopgemerkt. Gegrepen door deze oprechtheid verscheen God aan Dru in een visioen en vroeg wat hij wilde.
Opgewonden vroeg Dru: “Ik zou het liefst naar een plek gaan waar niemand mijn plezier en zekerheid af neemt, een plek ook die nooit verandert.” Gerustellend zei God “Die zul je krijgen, maar eerst moet je terug gaan en een actief leven leiden als prins en toekomstige koning. Ik beloof je de Poolster als laatste thuis te geven, omdat deze zo onbeweeglijk aan de hemel staat”.
Druvam keerde terug naar het paleis waar zijn vader hem liefdevol ontving. Jaren later werd Druvam een nobele koning en regeerde met wijsheid en rechtvaardigheid. Hij verloor nooit zijn gevoel van innerlijke vrede. Toen hij uiteindelijk stierf kreeg zijn ziel de Poolster als laatste thuis. In India is de Poolster bekend als de Dru ster.